dompelpompen

Dompelpomp, dompelpompen


Een dompelpomp maakt het mogelijk snel en effectief overtollig water weg te pompen. Een dompelpomp wordt grotendeels onder water geplaatst. Alleen de stroomkabel en persleiding komen boven het water uit. Met de dompelpomp wordt water omhooggepompt, om het vervolgens ongebruikt te laten wegebben. Er zijn dompelpompen met en zonder vlotter. Een vlotter zorgt ervoor dat een dompelpomp automatisch wordt geactiveerd wanneer het water een bepaald niveau bereikt.
Dompelpompen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar bij Hollands Glorie. Naast de DAB dompelpompen, is er de RP 5400. Deze 900 watt dompelpomp pompt maximaal 5400 liter per uur. De RP 5400 dompelpomp heeft een aluminium pomphuis met een RVS-behuizing. De maximale opvoerhoogte van deze dompelpomp bedraagt 36 meter.

Hollands Glorie levert ook de Tallas S60/3 zonder vlotter. Deze dompelpomp is geschikt voor drainage en afvalwater en heeft een vermogen van 900 watt. De maximale opvoerhoogte van de dompelpomp bedraagt 34 meter. De maximale pompcapaciteit van de Tallas S60/3 bedraagt 5400 liter per uur. Een tweede dompelpomp zonder vlotter is de Tallas Pro 170 NA 10M/HO5. Deze dompelpomp is eveneens geschikt voor drainage en afvalwater. De capaciteit is maximaal 6 liter m³ per uur, oftewel 100 liter per minuut of 1,7 liter per seconde. De maximale opvoerhoogte is 6 meter.

Klik hier voor een overzicht van dompelpompen